De Gemeente Rotterdam heeft een campagne gelanceerd om geldzorgen onder jongeren en Rotterdammers bespreekbaar te maken. 

Flanderijn is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de campagne. Flanderijn ondersteunt dit mooie initiatief en roept bedrijven op om hun steentje bij te dragen door de campagne binnen hun netwerken te delen. Om dit te vergemakkelijken, heeft de gemeente een toolkit samengesteld. Deze toolkit bevat voorlichtingsmaterialen die bedrijven kunnen downloaden en inzetten om de boodschap verder te verspreiden.

Bekijk de campagne

Rotterdamse Poetsqueen deelt haar verhaal

In het kader van de campagne deelt de Rotterdamse influencer "Poetsqueen" haar persoonlijke verhaal op Instagram. Ze spreekt openlijk over de verleiding van sociale media en hoe deze kan bijdragen aan financiële problemen. In haar video vertelt ze over haar eigen ervaringen met geldzorgen en moedigt ze jongeren aan om hulp te zoeken. Ze benadrukt dat je er niet alleen voor staat en dat er altijd ondersteuning beschikbaar is.

Artikel in het AD

De video van de Rotterdamse Poetsqueen wordt verder belicht in een artikel van het AD. Hierin gaat ze dieper in op de invloed van sociale media op jongeren en de valkuilen die dit met zich mee kan brengen. Het artikel is te lezen op de website van het AD, en de volledige video van de Poetsqueen is te zien op haar Instagram-account. Hiermee hopen we samen het taboe rondom geldproblemen te doorbreken en financiële steun toegankelijker te maken voor jongeren en andere Rotterdammers.

Lees het artikel!