27 juni Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf                    

Vandaag, 27 juni, is het de 'Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf', een door de Verenigde Naties in 2017 gelanceerd initiatief. Deze dag benadrukt de significante rol van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) wereldwijd. In Nederland is deze dag ook wel bekend als de 'Dag van het MKB'.

Als creditmanagementpartner voor veel ondernemers uit het MKB ondersteunt Flanderijn net als diverse andere partijen, dit initiatief van harte. Ook vinden we er verschillende activiteiten plaats waarbij het MKB centraal staat. Zo wordt begin november op initiatief van MKB-Limburg de Dag van het MKB georganiseerd waar o.a. Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland, over ondernemerschap spreekt.


Het belang van MKB: Innovatie en economische Impact

Wist u dat het MKB wereldwijd 90% van alle bedrijven vertegenwoordigt? Ze zijn verantwoordelijk voor 60 tot 70% van de werkgelegenheid en dragen voor meer dan de helft bij aan het wereldwijde BBP. Een belangrijke speler, zowel lokaal, nationaal als wereldwijd. Dat geldt zeker ook voor ons land waar meer dan 2 miljoen ondernemingen binnen het MKB actief zijn. 


Uitdagingen voor het MKB in 2024

Echter staat het MKB ook voor een aantal belangrijke uitdagingen. Recent onderzoek van de SRA, de netwerkorganisatie met ruim 370 zelfstandige accountskantoren, laat zien dat meer dan de helft van de kleine MKB-bedrijven (jaaromzet tot €1 miljoen) voor het derde jaar op rij minder winst hebben gemaakt. Dit wordt mede veroorzaakt door hogere loonkosten en een tekort aan personeel. Maar ook hogere financieringslasten en oplopende debiteurensaldi drukken bij veel MKB-ondernemingen het resultaat, 

Dit vermindert de innovatiekracht van de Nederlandse economie, terwijl juist investeringen in bijvoorbeeld, automatisering, personeel en artificial intelligence (AI) essentieel zijn. Hiervoor is naast funding ook een het goed debiteurenbeleid en incassoproces noodzakelijk.


Flanderijn Ondersteunt het MKB

Flanderijn ondersteunt als grootste incasso- en gerechtsdeurwaarders meer dan 6000 ondernemers binnen het MKB. Dat doen we met gespecialiseerde teams die de taal van de ondernemer spreken. Zo hebben we een aantal speciale services ontwikkeld die specifiek op de wensen van het MKB zijn afgestemd. Het nieuwe Gratis Pré-Incasso pakket is daar een goed voorbeeld van. Hiermee kunnen ondernemers direct zelf aan de slag om klanten op vriendelijke en juridisch juiste wijze te helpen herinneren dat er nog een factuur open staat. Ook maken veel ondernemers gebruik van de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek te plannen met één van onze incasso-expert. Zo kunnen we samen op zoek naar de juiste stappen om openstaande vorderingen alsnog te incasseren.

Meer weten over de incasso-services van Flanderijn.? Op onze nieuwe infopagina stellen wij ons graag verder aan u voor en vindt u alle informatie over onze services.

Met onze uitgebreide ervaring helpen wij u bij het incasseren van vorderingen, of u nu overweegt om naar Flanderijn over te stappen of voor de eerste keer een incassobureau en gerechtsdeurwaarder inschakelt.

Meer info!