Geldfit is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Deze is opgericht met als doel om zoveel mogelijk mensen grip op hun geld te geven. Veel mensen hebben vragen of zorgen over hun financiën en blijven daar vaak lang mee rondlopen. Hierdoor kunnen kleine achterstanden snel groter worden. Ook zien we dat mensen regelmatig geld laten liggen of niet goed weten waar ze recht op hebben. Er zijn veel goede organisaties die mensen verder kunnen helpen, maar vaak weten mensen niet waar ze moeten beginnen. Er ontbrak één duidelijke plek waar iedereen met geldvragen terecht kan, en die plek is nu Geldfit.

Flanderijn: Partner van Geldfit

Flanderijn werkt al geruime tijd samen met Geldfit om mensen met financiële zorgen op weg te helpen. Via onze brieven, e-mails en andere communicatie verwijzen wij klanten door naar Geldfit. Deze samenwerking is belangrijk om mensen te ondersteunen bij het vinden van passende hulp.

Start van de Campagne 'Geldstress'

Recent werd de campagne ‘Geldstress’ officieel gelanceerd tijdens het congres Geldfit Jong. Van 9 oktober tot 6 november richt de campagne zich op jongeren tussen de 18 en 27 jaar die te maken hebben met beginnende geldproblemen. Deze campagne, ontwikkeld door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Geldfit, heeft als doel om bewustwording te creëren en jongeren te ondersteunen bij het omgaan met geldstress.

Presentatie onderzoek Flanderijn

Flanderijn heeft onlangs onderzoek uitgevoerd naar de financiële gesteldheid van jongeren en het gebruik van 'buy now, pay later'-tools.  Een onderwerp dat van groot belang is voor zowel de E-commerce sector als voor de jongeren zelf, waar de verleidingen van dit soort betalingsopties een groeiend probleem vormen. Tijdens de lancering van de nieuwe campagne ‘Geldstress’ presenteerde onze directeur Customer Relations, Sara Mooi, de eerste resultaten van dit onderzoek en werd ook het whitepaper dat vandaag gepubliceerd is aangekondigd.

Bekijk onderzoek

Extra focus op jongeren

Veel jongeren ervaren stress door financiële zorgen. Of het nu gaat om het aflossen van een studieschuld, onverwachte rekeningen of de verleiding om gebruik te maken van ‘buy now, pay later’-opties, geldproblemen kunnen al snel oplopen. De campagne helpt jongeren om inzicht te krijgen in hun financiële situatie en biedt praktische tips en adviezen om hun geldzaken op orde te brengen.

Hoe Geldfit jongeren ondersteunt

Geldfit biedt via hun website een eenvoudige test aan waarmee jongeren kunnen ontdekken hoe zij er financieel voorstaan. Op basis van de uitkomst krijgen zij gericht advies en toegang tot verschillende hulpmiddelen. Denk aan handige budgettips, cursussen en een overzicht van mogelijke oplossingen voor hun geldproblemen. Jongeren worden aangemoedigd om actie te ondernemen voordat de stress hen te veel wordt.

Geldstress? App met Geldfit!

Een belangrijk onderdeel van de campagne is "Geldstress? App met Geldfit." Jongeren zien in een korte video dat ze heel eenvoudig Geldfit kunnen bereiken via WhatsApp, zelfs als ze maar één vraag hebben over iets financieel. Of het nu gaat om een probleem met de telefoonrekening, opeenstapeling van rekeningen, of de zorgverzekering, Geldfit staat klaar om te helpen. De app-service maakt het voor jongeren laagdrempelig om in contact te komen en snel antwoorden te krijgen op hun vragen, zonder gedoe.

Bekijk de campagne!