In onze serie "Spotlight op" bezoeken we iedere maand een ondernemer uit ons netwerk om hun unieke verhaal en onze samenwerking te belichten.

Zo waren we kortgeleden op bezoek bij Arbodienst Brinqer en marketingbureau 0to9. Deze editie brengen we een bezoek aan Ahrend, een bedrijf dat al 125 jaar vitaliserende werkomgevingen creëert. Vandaag spreken we met Wim Smits, accountmanager bij Ahrend.


Wie is Ahrend?

Ahrend creëert al meer dan 125 jaar werkomgevingen die vitaliteit en productiviteit bevorderen. De overtuiging van Ahrend is dat een vitaliserende werkomgeving talent aantrekt, de betrokkenheid van medewerkers verhoogt en daarmee cruciaal is voor het succes van organisaties. Vandaag introduceren we u aan Wim en hebben we een impressievideo van de dag gemaakt!

Bekijk de video!


Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid is een kernwaarde bij Ahrend. Hun visie op het creëren van vitaliserende werkomgevingen gaat hand in hand met hun duurzaamheidsdoelstellingen. Ze produceren hun producten met minimale impact op het milieu en maximale aandacht voor hun medewerkers. Tijdens ons bezoek hebben we inspirerende verhalen gehoord over hun duurzame initiatieven en innovatieve werkwijzen.

Bij Flanderijn staat duurzaamheid centraal, wat goed te zien is in ons incassoproces. Ook in onze keuze van leveranciers is duurzaamheid een belangrijk criterium.


Samenwerking met Flanderijn

Ook Flanderijn kiest voor Ahrend. Bij Flanderijn zijn we al jaren zeer tevreden over onze samenwerking met Ahrend. Denice, hoofd facilitair over Ahrend: “Ons Team Facilitair heeft regelmatig contact met Wim Smits en zijn collega's, en we waarderen hun professionaliteit en klantgerichte benadering.. Ze leveren altijd hoogwaardige producten en denken mee over de beste inrichting voor onze kantoren. De betrokkenheid en deskundigheid van Ahrend maken dat onze werkruimtes niet alleen functioneel, maar ook inspirerend en comfortabel zijn. Wij zijn blij met de langdurige en prettige samenwerking die we hebben opgebouwd”.


Interview met Wim Smits

Kun je jezelf en het bedrijf voorstellen? Hoe is dit allemaal begonnen?

Mijn naam is Wim Smits, geboren en getogen in Rotterdam. Op 1 november 1986 ben ik bij Ahrend gestart als commercieel medewerker binnendienst in de toenmalige vestiging in Rotterdam. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar mijn huidige functie als accountmanager.

Ahrend is in 1896 opgericht en is door de jaren heen uitgegroeid tot de grootste kantoorinrichter van Nederland. Onze ergonomische kantoormeubelen staan bekend om hun duurzaamheid, wat laat zien dat duurzaamheid in ons DNA zit. Het meest duurzame is immers om zo lang mogelijk met je meubilair te doen.

Wat is jullie visie? Kunnen jullie iets meer vertellen over de vitalising workspaces waar wij veel over hebben gehoord?

Ahrend creëert vitaliserende werkomgevingen die het welzijn van medewerkers bevorderen, verbondenheid creëren en bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties. We letten op aspecten zoals akoestiek, frisse lucht en het gebruik van natuurlijke materialen. We zorgen ook voor plekken waar medewerkers zich kunnen concentreren of rustig kunnen videobellen. Daarnaast hebben we meubilair dat geschikt is voor de thuiswerkplek. Al deze elementen zorgen ervoor dat een diversiteit aan mensen zich thuis voelt in de werkomgeving.

Design is bij jullie erg belangrijk. Welk product is op dit moment heel populair? Wat is jouw persoonlijke favoriet?

Op dit moment zijn onze akoestische boxen heel populair. Nu veel organisaties hybride werken, willen medewerkers op kantoor rustig kunnen overleggen of videobellen zonder anderen te storen. Onze Qabin boxen zijn hiervoor ideaal. We hebben ook een nieuwe bureaustoel in onze collectie die heel duurzaam ontworpen is en waarvan het kunststof voor 78% uit gerecycled plastic bestaat.

Waar zijn jullie als organisatie heel trots op en wat is jullie focus?

Wij zijn heel trots op de duurzaamheid van ons meubilair. In 2050 willen we volledig CO2-neutraal zijn en we zijn al goed op weg. We verduurzamen onze fabrieken en transport en zorgen dat ons meubilair goed ontworpen is zodat het eenvoudig gerepareerd kan worden, wat de levensduur verlengt. In onze Circulaire Hub in Veghel refurbishen we sinds kort gebruikt meubilair om het weer “als nieuw” in te zetten bij een volgende klant.

Ahrend is sterk maatschappelijk georiënteerd, hoe hebben jullie dat door vertaald in de organisatie?

Meer dan 30% van ons personeel in Nederland heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. We werken ook samen met partijen zoals VanHulley, die overtollige stoffen uit onze stoffeerderij verwerken tot leuke tassen en andere producten. Iedereen die bij VanHulley werkt, wordt begeleid omdat ze langere tijd niet gewerkt hebben. Zo worden ze klaargestoomd voor een volwaardige plek in de maatschappij en helpen ze tegelijk de textielberg op te ruimen.

Kun je twee projecten opnoemen waar jullie erg trots op zijn?

Het klantcontactcentrum van Flanderijn is recentelijk volledig ingericht door Ahrend met designmeubilair, wat heeft bijgedragen aan een prettige en uniforme werksfeer. Daarnaast is een mooi project het Politie Diensten Centrum Rotterdam in Rotterdam-Prins Alexander, waar wij meubilair voor het restaurant, de vergaderruimtes en de werkplekken hebben geleverd voor ongeveer 1200 medewerkers. Ook zijn wij trots op onze langdurige samenwerking met het Erasmus MC.

Hoe zien jullie de toekomst van Ahrend?

Voor de toekomst richten we ons op het verder verduurzamen van ons meubilair, terwijl we de kwaliteit behouden die onze klanten van ons gewend zijn. Hiermee verkleinen we onze footprint en helpen we onze klanten hun duurzame doelstellingen te behalen.

Ons bezoek bij Ahrend gaf ons een fascinerend kijkje in hun wereld van duurzame en vitaliserende werkomgevingen. Het was inspirerend om te zien hoe zij erin slagen om met hun producten niet alleen fysieke ruimtes te transformeren, maar ook een positieve impact te hebben op de mensen die in die ruimtes werken. We kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking met Ahrend.

Benieuwd naar de video?

Bekijk hier!