In onze "Spotlight op" serie zetten we iedere maand een samenwerkingspartners van Flanderijn in het zonnetje.

Deze keer richten we de schijnwerpers op Proxsys: onze IT-partner sinds 2019. In dit interview delen zij hun visie, aanpak en unieke samenwerking met Flanderijn. We zijn op bezoek bij het hoofdkantoor in Gorinchem, waar het toegewijde team van Proxsys ons enthousiast ontvangt.  

Wie is Proxsys? 

Proxsys combineert de kracht van een Managed Service Provider (MSP) met die van een Internet Service Provider (ISP) in één organisatie. Dit betekent dat u kunt rekenen op beveiligde verbindingen, innovatieve oplossingen zoals Microsoft 365 en cybersecurity op moderne werkplekken. Het unieke aan Proxsys? Ze zien technologie niet als doel op zich, maar als middel om mensen beter te laten werken. Bij Proxsys staat de mens centraal in de technologie, met als missie om ICT simpel en toegankelijk te maken. 

Wat maakt Proxsys uniek?  

Proxsys onderscheidt zich door de combinatie van technische expertise en hun 'human drive' filosofie; ‘Tech met Human Drive’. Dit betekent dat ze niet alleen de nieuwste technologie leveren, maar daarbij altijd kijken naar hoe ze de gebruiker kunnen ontzorgen. 

Hun kracht ligt in de menselijke meerwaarde die ze toevoegen aan elke oplossing, activiteit, en dienst. Bij Proxsys leveren ze geen half werk, u krijgt een team ter beschikking dat zich vol passie inzet om de technologie zo simpel en effectief mogelijk te maken. Of het nu gaat om het snel oplossen van problemen of vooruitdenken om te voorkomen dat uw organisatie achterloopt. Proxsys is er met een combinatie van doorzettingsvermogen, expertise en innovatie. 

De samenwerking met Flanderijn 

De samenwerking tussen Proxsys en Flanderijn begon in 2019 en is sindsdien alleen maar gegroeid. Flanderijn zocht destijds een nieuwe IT-partner die beter kon inspelen op hun specifieke behoeften en ambities. Tijdens een uitgebreide benchmarkfase kwam Proxsys naar voren als de beste keuze, dankzij hun projectmatige aanpak, ervaring met migraties en focus op innovatie. 

Proxsys hanteert een gestructureerde aanpak voor Flanderijn, met zorgvuldige planning en uitvoering om efficiëntie te waarborgen en risico’s te minimaliseren. Bij de start van de samenwerking migreerden ze probleemloos de IT-systemen van een vorige leverancier, zonder onderbreking van de bedrijfsvoering. Daarnaast biedt Proxsys uitgebreide beheer- en supportdiensten, waarbij hun expertteam altijd klaarstaat om snel technische problemen op te lossen en ervoor zorgt dat de systemen optimaal blijven functioneren. 

Het Proxsys accountteam voor Flanderijn 

Het team dat zich volledig inzet voor Flanderijn bestaat uit een diverse groep experts die elk hun eigen unieke bijdrage levert aan het succes van de samenwerking. 

  • Shazyrah Koeiman, Strategisch Adviseur: Shazyrah is de strategische spil tussen Flanderijn en Proxsys. Ze organiseert strategische sessies waarin de lange-termijndoelen van Flanderijn worden vormgegeven, en zorgt ervoor dat deze doelen worden vertaald naar concrete IT-oplossingen. 
  • Stephan Verkerk, Solution Architect: Stephan is verantwoordelijk voor de technische kant van de samenwerking. Hij ontwerpt en beheert de complexe IT-infrastructuur van Flanderijn, zodat deze niet alleen voldoet aan de huidige eisen, maar ook toekomstbestendig is. 
  • Johan, Customer Success Consultant: Met 20 jaar ervaring is Johan de verbindende schakel tussen de medewerkers van Flanderijn en de oplossingen van Proxsys. Hij zorgt ervoor dat de medewerkers alle ins en outs van de oplossingen begrijpen en ze optimaal kunnen benutten, met een speciale focus op Microsoft 365 en Copilot. Door praktische tips en tricks aan te reiken, helpt Johan onze medewerkers productiever te werken zonder dat zij harder hoeven te werken. 
  • Jelmer Kramer, Field Engineer: Jelmer zorgt op operationeel niveau dat alles soepel verloopt. Of het nu gaat om het oplossen van technische problemen of het monitoren van systemen, hij zorgt ervoor dat Flanderijn altijd kan rekenen op stabiele IT-processen. 
  • Erwin Keuning, Service Delivery Manager: Erwin is verantwoordelijk voor de algehele kwaliteit van de dienstverlening. Hij bewaakt de processen en zorgt ervoor dat Flanderijn altijd de best mogelijke service ontvangt. 

IT vroeger en nu 

De IT-wereld is sterk veranderd in de afgelopen jaren. Waar vroeger alles draaide om fysieke servers en locatie gebonden netwerken, staan nu flexibiliteit en cloud-gebaseerde oplossingen centraal. 

Vroeger 
IT-oplossingen waren vaak beperkt door fysieke infrastructuur. Medewerkers moesten op kantoor aanwezig zijn om toegang te krijgen tot systemen, en beveiliging was voornamelijk fysiek. 

Nu 
Vandaag de dag draait het bij Proxsys om cloud-oplossingen die toegang mogelijk maken vanaf elke locatie, met een sterke focus op cybersecurity. Dankzij proactieve beveiligingsstrategieën zoals het 'zero trust' model, zorgt Proxsys ervoor dat gevoelige gegevens altijd veilig zijn. Daarnaast biedt data-analyse nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om hun processen te verbeteren en beter geïnformeerde beslissingen te nemen. 

De toekomst van Proxsys: Vooruit met AI 

Proxsys is ambitieus en kijkt naar de toekomst, met een sterke focus op kunstmatige intelligentie en verdere groei als toonaangevende MSP-dienstverlener. Door AI-oplossingen breed toegankelijk te maken, helpt Proxsys klanten zoals Flanderijn om efficiënter te werken, processen te optimaliseren en innovatie te stimuleren. 

Een belangrijk onderdeel van deze strategie is de integratie van AI via Microsoft Copilot, de digitale assistent die organisaties helpt om slimmer te werken. Proxsys helpt Flanderijn ook met geavanceerde data-analyse om inzichten te verkrijgen die leiden tot beter geïnformeerde beslissingen. Door AI te omarmen, kunnen bedrijven zoals Flanderijn efficiënter werken, terwijl ze zich richten op de menselijke aspecten van hun werk. 

 Een toekomstbestendig partnerschap  

De samenwerking tussen Proxsys en Flanderijn gaat verder dan alleen technologie; het is een partnerschap gebouwd op wederzijds vertrouwen, technische expertise en een gedeelde visie op de toekomst. Proxsys blijft innoveren en ondersteunen, zodat Flanderijn altijd voorop blijft lopen in een snel veranderende digitale wereld. Samen kijken we uit naar een nog succesvollere samenwerking in de komende jaren.