EEN HERKENBARE SITUATIE IN ELK KANTOORPAND: EEN PAAR COLLEGA'S IN EEN VOLLE LIFT EN NIEMAND ZEGT IETS TEGEN ELKAAR. DAAROM IS ‘TALK IN AN ELEVATOR DAY’ IN HET LEVEN GEROEPEN.

Bij Flanderijn vonden we ‘Talk in an Elevator Day’ zo'n goed initiatief dat wij er een maandelijkse serie van hebben gemaakt. Op deze bijzondere dag, waarop mensen worden aangemoedigd om de stilte te doorbreken en het gesprek aan te gaan met medeliftgebruikers, ontmoeten we Rishma Soekhlal.

Ontmoet Rishma

Mijn naam is Rishma, ik ben 40 jaar oud, woon in Hellevoetsluis en ben de trotse moeder van twee kinderen: een dochter en een zoon. Ik breng veel tijd door met mijn gezin en familie – mijn moeder en zusje zijn ontzettend belangrijk voor me. In mijn vrije tijd hou ik van koken, filmavondjes houden met mijn dochter, en af en toe gaan we samen naar een concert. Sinds een maand werk ik nu hier bij Flanderijn, vier dagen per week. Ik heb eerder in de incassowereld gewerkt, dus ik had al ervaring, maar het werk daar was minder uitdagend en bood weinig doorgroeimogelijkheden. Ik was daarom op zoek naar een nieuwe omgeving waar ik mijn vaardigheden verder kon ontwikkelen en meer kansen had om door te groeien.


Hoe ben je bij Flanderijn terechtgekomen?

Een goede vriendin van mij werkt hier op de legal afdeling, en ik had haar benaderd omdat ik echt toe was aan iets nieuws. Ik had op verschillende vacatures gesolliciteerd, zoals die voor huurincasso. HR nodigde mij uit voor een gesprek en stelde voor om op de pensioenafdeling aan de slag te gaan, omdat ik daar al ervaring in had. Het werk hier is veel zakelijker en inhoudelijker dan ik gewend was. Je behandelt je eigen dossiers van begin tot eind en dat vind ik echt leuk. Het werk is heel veelzijdig en geen dag is hetzelfde. Ik werk met een ontzettend leuk team, wat het nog beter maakt!


Welke meerwaarde bieden jouw kernkwaliteiten voor deze functie?

Ik ben iemand die meelevend is, maar ik kan ook streng zijn als dat nodig is. In gesprekken ben ik duidelijk en eerlijk, maar wel op een zachte en respectvolle manier. Het is belangrijk om helder te communiceren, vooral om moeilijke situaties te voorkomen. Ik probeer mensen altijd goed voor te bereiden, bijvoorbeeld als er slecht nieuws komt, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.


Waar krijg je energie van binnen Flanderijn?

Het eerste wat me blij maakt 's ochtends is mijn cappuccino! Maar eerlijk gezegd zijn het vooral mijn collega's die het werk leuk maken. Er is altijd wel iemand met wie je een praatje kunt maken en er wordt veel gelachen. Je werk is belangrijk, maar het is net zo belangrijk dat je met leuke collega's werkt, want je ziet elkaar toch 32 uur per week! Ook krijg ik veel voldoening als ik zie dat mijn acties leiden tot betalingen en dat ik klanten goed kan helpen. Hoewel ik nog volop bezig ben met mijn inwerkperiode, voelt het nu al goed om mijn dossiers succesvol af te ronden.


Hoe waren je eerste paar weken binnen Flanderijn?

Omdat ik al ervaring had met het zakelijke aspect en vorderingen, viel dat gedeelte me reuze mee. Natuurlijk is het werk hier wel veel dieper, en moest ik erg wennen aan de systemen. Maar inmiddels kan ik daar goed mee omgaan. Ik heb veel genoteerd in het begin, maar mijn collega's hebben me enorm geholpen met mijn inwerkproces. Het is echt fijn dat je hier op de afdeling altijd bij iedereen terecht kunt voor vragen. Iedereen staat voor je klaar, en dat geeft een heel goed gevoel.


Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Binnen Flanderijn zijn er echt veel mogelijkheden om te groeien en te switchen tussen afdelingen. Voor nu heb ik het erg naar mijn zin bij de pensioenafdeling, maar wie weet wat de toekomst brengt. Ik hou van nieuwe uitdagingen, en het is geweldig dat ik hier mijn ambities kan verwezenlijken. Dat is precies wat me zo aansprak bij Flanderijn: de ruimte om te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen.