Samenwerkingen
Flanderijn is betrokken bij verschillende hulpverleners en maatschappelijke organisaties zoals bijvoorbeeld de Nationale Schuldhulproute, Money Start en Geldfit. Dat is immers van groot belang bij het oplossen van schuldsituaties. Ontdek met welke partijen wij nog meer samenwerken.
Stichting NSR
De huidige manier van hulpverlening is erg versplinterd. Daarom is Flanderijn o.a. partner van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). De NSR is een publiek-private samenwerking van bedrijven, gemeenten, (hulp)interventies en andere samenwerkingspartners. Samen werken zij aan een financieel gezond Nederland. Dit doen ze door het actief aanbieden van passende tools, info of hulp. Zo weet men mensen eerder te bereiken.
Het Nibud
Het Nibud is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van huishoudfinanciën. Zij ontwikkelen, verzamelen en vertalen kennis met als doel het laten zien van financieel kwetsbare situaties en hoe deze verbeterd kunnen worden. Flanderijn onderhoudt al vele jaren goede contacten met het Nibud. Onze samenwerking ligt o.a. op het gebied van data en het actief toepassen van de Nibud aflosberekenaar in onze communicatieflow.
De NVVK
Flanderijn heeft een convenant met de NVVK afgesloten omtrent minnelijke schuldhulpverlening. Het belangrijkste doel is het verder optimaliseren van de samenwerking met de NVVK -leden (gemeenten, schuldhulporganisaties en bewindvoerders) en om onnodige kosten en vertraging te voorkomen. Recent hebben we onze samenwerking verder verstevigd met een aanvullend convenant op het gebied van bestaande schuldregelingen.
Gem. Rotterdam
Samenwerking met de verschillende gemeenten is noodzakelijk om de schuldenproblematiek beheersbaar te houden. Een thema dat ook centraal staat in onze campagne 'Tot hier. En nu verder'. Zo is Flanderijn onlangs een pilot gestart welke als doelstelling heeft om op schaalbare wijze schulden duurzaam op te lossen. Hiervoor hebben we een integrale samenwerking tot stand gebracht tussen de gemeente Rotterdam en 5 grote opdrachtgevers.
KCPEG
Flanderijn onderhoudt met diverse onderzoeksinstituten en kenniscentra waardevolle relaties, zoals met het gerenomeerde Kenniscentrum Psychologie en Economisch gedrag (KCPEG), onderdeel van de Universiteit Leiden. Dit geeft ons de mogelijkheid om kennis te delen en wetenschappelijk onderbouwde adviezen van het KCPEG te gebruiken om onze dienstverlening verder te kunnen optimaliseren. Kijk op KCPEG.nl voor meer info.
Geldfit
Bij het maken van betalingsafspraken is ons uitgangspunt dat er geen nieuwe betalingsachterstanden ontstaan. Daar is onze dienstverlening op afgestemd en wijzen wij klanten aanvullend op services als Geldfit.nl. Dat doen we bijna 16.000 keer per jaar, zowel via Flanderijn.nl als persoonlijk. Op Geldfit vindt de klant tips en meer informatie over geldzaken. Ook biedt men aantal handige online tools zoals de Geldfit-test.
Stichting OKB
Wanneer een ondernemer in financieel zwaar weer belandt, staat deze er vaak alleen voor. Voor deze groep ondernemers die extra ondersteuning kan gebruiken heeft Flanderijn de samenwerking gezocht met stichting Ondernemersklankbord (OKB). Deze samenwerking maakt het mogelijk om ook voor ondernemers met een (complexe) financiële hulpvraag, maatwerkoplossingen te kunnen bieden. Kijk voor meer info op ondernemersklankbord.nl.
Schuldenlabnl
SchuldenlabNL heeft als missie Nederland schuldenzorgvrij te maken. Daartoe probeert zij, samen met diverse publieke- en private partijen, succesvolle projecten op het gebied van schuldenproblematiek landelijk op te schalen. Flanderijn is één van de partners van SchuldenlabNL en al vele jaren nauw betrokken bij de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Meer info over onze samenwerking vindt u op SchuldenlabNL
Schuldhulpmaatje
Het team van Flanderijn probeert ervoor te zorgen dat klanten waarnodig in contact komen met gemeentelijke schulhulpverlening. Landelijk doen we dit door zoveel mogelijk gebruik te maken van ons partnership met de NSR. Dit biedt ook mogelijkheden om door te verwijzen naar bijvoorbeeld Schuldhulpmaatje. Hier gaan vrijwilligers samen met de klant aan de slag om financieel de zaken weer op orde te krijgen.
Vroeg Eropaf
Flanderijn onderhoudt met veel gemeenten uitstekende contacten. Zo kunnen wij klanten met betalingsproblemen snel naar het juiste loket doorverwijzen. Zo werkt Flanderijn bijvoorbeeld samen met Vroeg Eropaf, een initiatief van het Buurtteam Amsterdam. Zij ondersteunen Amsterdammers bij het oplossen van een betaalachterstand of het treffen van betalingsregelingen.
ONSbank
Een toekomst zonder schulden voor jongeren? Er zijn meerdere initiatieven welke jongeren proberen te steunen en weer perspectief te bieden. Onze 'eigen' Flanderijn Foundation met initiatieven als het gratis loopbaanprogramma The Boost, is daar één van. Maar we werken daarnaast ook graag samen met verschillende andere organisaties zoals bijvoorbeeld de ONSbank, die een uniek programma voor jongeren met schulden bieden.
SCHULDENKNOOPPUNT
Het is onze overtuiging dat de hele keten gebaat is bij een versnelling van het proces van minnelijk schuldregelen. Met dit uitgangspunt is een aantal jaren geleden het Schuldenknooppunt ontwikkeld en is er samenwerking gezocht met diverse partijen, waaronder Flanderijn. Middels deze samenwerkingen kan het proces van schuldregelen door het digitaal uitwisselen van uniforme berichten verder worden versneld.
NCFG
Flanderijn lijkt misschien een buitenbeentje in de lijst met organisaties die zich hebben aangesloten bij de Nationale Coalitie Financiële Gezondheid. Maar we hebben als grootste incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie veel expertise in te brengen hoe kan worden bijgedragen aan het oplossen van betalingsachterstanden. Alle reden voor Flanderijn om zich ook als partner bij de NCFG aan te sluiten.
Ikazia
Onze roots liggen in Rotterdam. Wij zijn dan ook maatschappelijk betrokken bij verschillende organisaties en initiatieven binnen de Rotterdamse samenleving. De stichting 'Vrienden van Ikazia' is daar één van. Met de inzet van de vele aangesloten partners maakt de stichting ieder jaar een groot aantal extra's voor de patienten van het Ikazia ziekenhuis mogelijk. En Flanderijn draagt daar graag aan bij!
Money Start
Money Start doet er alles aan om te voorkomen dat jongeren in de schulden komen na hun 18e verjaardag. Middels verschillende initiatieven zoals het interactief leerprogramma 'Hoe word je rijk' en de succesvolle campagne 'Doe ff lekker niet' die ook door Flanderijn wordt ondersteund, zet het enthousiaste team van Money Start zich samen Flanderijn in om jongeren in heel Nederland te behoeden voor schulden.
Samenwerking. Het centrale thema in onze campagne 'Tot hier. En nu verder'.
inspirerende verhalen
Wij zijn van mening dat het voorkomen en oplossen van betalingsachterstanden een gezamenlijke verantwoordelijkheid moet zijn. Daarbij spelen niet alleen de klanten met een betalingsachterstand, maar ook samenwerking met schuldeisers, gerechtsdeurwaarders, hulpverleners, werkgevers, politiek en maatschappelijke organisaties een rol. In onze campagne: 'Tot hier. En nu verder.', delen wij een aantal inspirerende verhalen.