Kiezen voor een persoonlijke benadering
Voor onze campagne 'Tot hier. En nu verder.' maken we kennis met inspirerende bedrijven, zoals kinderdagverblijf Bommes in hartje Rotterdam, waar net als bij Flanderijn het persoonlijke contact centraal staat. Ook als de ouders een keertje later betalen.
Flanderijn verzorgt voor verschillende sectoren gespecialiseerde services op het gebied van incasso. Dit doen we ook voor een groot aantal bedrijven binnen de kinderopvang. Een branche die in de afgelopen jaren werd geconfronteerd met stijgende kostenniveaus als gevolg van de hogere inflatie en toegenomen loonkosten.
Hierdoor zijn de kosten voor kinderopvang in de afgelopen jaren gestegen. Wat betekent dit voor het betalingsgedrag? En welke manier van incasseren biedt zowel voor ouders als kinderdagverblijven de beste resultaten? Is dat de "oude vertrouwde" wijze van incasseren of kiest men voor een meer persoonlijke benadering?
Kinderdagverblijf Bommes in hartje Rotterdam
Kinderdagverblijf Bommes is een kinderdagverblijf in Rotterdam. Hier vinden kinderen een veilige omgeving in een huiselijke en gemoedelijke sfeer. Het betrokken team creëert een veilige plaats voor de kinderen waar zij zich thuis voelen en optimaal kunnen ontplooien. Qua opvang biedt men veelal zeer flexibele mogelijkheden, dat is ook wat de markt vraagt. Het betrokken team creëert voor de kinderen een veilige plaats waar zij zich thuis voelen en optimaal kunnen ontplooien.
Met de ouders gaan zij een relatie aan waarin zij samen kunnen denken over de opvoeding van hun kind. Persoonlijk contact staat bij kinderdagverblijf Bommes centraal. De website van Bommes geeft een mooie impressie van de unieke sfeer van dit kinderdagverblijf en een handig overzicht van de verschillende services.
Kosten voor kinderopvang opnieuw gestegen
Veel van onze opdrachtgevers in de kinderopvang stellen vast dat een aantal ouders steeds meer moeite hebben om de kosten van de kinderopvang te blijven voldoen. De hogere kosten van de kinderopvang worden immers niet langer volledig gedekt door de kinderopvangtoeslag (KOTA), zoals onlangs door de NOS werd bevestigd door het Ministerie van Sociale Zaken. Ouders zullen het verschil tussen de overheidsbijdrage en de verhoogde tarieven zelf moeten betalen.
Ondanks dat de overheid de regelingen iets heeft aangepast gaat het in 2023 naar verwachting om een verhoging van ca. 10% en dat terwijl de kinderopvang in Nederland in vergelijking met andere Europese landen al relatief duur is.
VOORAL LAGE- EN MIDDENINKOMENS GETROFFEN
De hogere tarieven voor kinderopvang maken dat de kinderopvang voor bepaalde groepen minder toegangelijk wordt. Vooral lage- en middeninkomens worden getroffen. Dat is voor de ouders een vervelende situatie waar de meeste van de kinderdagverblijven coulant mee willen omgaan, vertelt Chi van Flanderijn die een aantal eigenaren van kinderdagverblijven heeft gesproken. Ook geven zij aan dat een aantal ouders moeite hebben om de kosten voor kinderopvang te blijven voldoen.
Daarom nemen de meeste kinderdagverblijven, indien na een maand een betaling uitblijft altijd eerst even zelf contact op om te vragen wat er aan de hand is. Dat werkt het beste. Vaak wordt onze factuur dan alsnog voldaan.
Kiezen voor een persoonlijke benadering
Ook Milou du Chatinier van Kinderdagverblijf Bommes, ziet dat een aantal ouders meer moeite hebben om de kosten voor kinderopvang te blijven voldoen. Dat is een vervelende situatie waar wij coulant mee willen omgaan. Het belang van het kind staat immers altijd voorop.
Bij betalingsachterstanden kiezen we dan ook altijd voor een persoonlijke benadering. Zo spreekt men met de ouders als het nodig is een betalingsregeling af. Soms is men in afwachting van een uitkering of hebben ze onverwachte andere uitgaven. Ook daar proberen we dan rekening mee te houden. Héél af en toe, als een betalingsregeling alsnog niet wordt nagekomen, schakelen we de hulp van Flanderijn in.
Flanderijn is een incasso en gerechtsdeurwaarder waar het maatschappelijk verantwoord incasseren voorop staat. Een visie die uitstekend aansluit bij de visie en cultuur binnen de kinderdagopvang branche. 'Men wil graag samen met de ouders tot een oplossing komen'; vertelt Milou van Bommes. En juist dat is ook het uitgangspunt bij Flanderijn.
Flanderijn onderscheidt zich door haar persoonlijke aanpak die grotere schulden en onnodige kosten voor de schuldenaren voorkomt. Een bijkomend voordeel is dat Flanderijn voor meerdere kinderdagverblijven incassoservices verleent. Wij kennen de branche, beschikken over de data en hebben oog voor de specifieke problemen waar ouders van nu mee te maken hebben.
Tot hier. En nu verder.
De werkwijze van Flanderijn laat zien dat er door in gesprek te gaan met de klant vaak een oplossing kan worden gevonden. En juist het thema samenwerking staat centraal in onze nieuwe campagne 'Tot hier. En nu verder'.
Met deze campagne willen we alle betrokken partijen oproepen tot samenwerking. We leven immers in een onzekere tijd. Een tijd waarin samenwerking en vertrouwen de sleutels zijn tot een schuldzorgvrije maatschappij. Dat vraagt om een volgende stap waarin wij als Flanderijn, graag het voortouw nemen. Hoe wij dat doen leest u op onze speciale campagnepagina.
Nieuw!
Over onze campagne ‘Tot hier. En nu verder.’ hebben we mooie, inspirerende verhalen te vertellen. In onze nieuwe brochure, die wij u graag kosteloos toesturen, leest u alles over onze visie en delen wij inspirerende verhalen.
Ja, stuur mij de brochure